Welcome to Our Website

Çift kuyruklu Şeytan Yıldızı çıplak gözle görülecek!

“Şeytan Kuyruklu Yıldızı” adı verilen 12P/Pons-Brooks kuyruklu yıldızı, yaklaşık her 71 yılda bir Güneş’e yaklaştığında Dünya’dan iyi bir şekilde gözlemlenebiliyor. Kuyruklu yıldızın yakında çıplak gözle de görülebileceği ve 4 kadir parlaklığa (4 magnitude: oldukça parlak) ulaşacağı bekleniyor. İşte görüleceği yer ve zaman…

Şeytan Kuyruklu Yıldızı, çok yakında çıplak gözle görülebilecek!

Yaklaşık 30 kilometre çapındaki bu dev buz kütlesinin, Güneş tarafından ısıtılmasıyla oluşan etkileyici bir kuyruğu var. Kometin beyaz renkte toz kuyruğu ve yeşilimsi bir iyon veya plazma kuyruğu bulunuyor.

“Şeytan Kuyruklu Yıldızı” şu anda bir teleskopla iyi bir şekilde gözlemlenebiliyor ve kuyrukları “şeytanın boynuzları“na benzetiliyor. Kuyruklu yıldız, 1812 ve 1883 yıllarında astronomlar Jean-Louis Pons ve William Robert Brooks tarafından keşfedildi ve tanımlandı.

Çıplak gözle en fazla 6 kadir parlaklığa kadar görülebiliyor, yani kadir ne kadar azsa, yıldızın daha parlak olduğu anlamına geliyor. Bu parlaklık, karanlık yıldızların parlaklığına eşdeğer. Türkiye’de gökyüzü gözlemcileri, Nisan ayı başlarında, özellikle akşam saatlerinde kuyruklu yıldızı gözlemleyebilecek.

Şeytan kuyruklu yıldızı, 10 Nisan’da Ay hilalinin hemen altında, 11 Nisan’da ise Jupiter’in sağ altında görülebilecek. İki parmak büyüklüğünde olacak ve gezegenin altından sola doğru hareket edecek.

Çıplak gözle kuyruklu yıldızı görmek mümkün olsa da, kuyruk ve koma gibi detayları görmek için iyi bir dürbün veya teleskopa ihtiyaç duyulacak. Bu gözlem fırsatı, astronomi meraklıları için heyecan verici bir deneyim sunuyor ve gökyüzündeki bu etkileyici olayın şahitleri olma imkanı tanıyor.

Siz bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce de heyecan verici değil mi? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir